A századik Nemzetközi Nőnap előestélyén az EU Foglalkoztatási és Szociálpolitikai Tanácsa olyan nőpolitikai célokat határozott meg, amely szerint 2020-ra kiegyensúlyozottá kell váljon a nők és a férfiak aránya az EU intézményi hierarchiájának minden szintjén.

Viviane Reding, alapvető jogokért felelős biztos, a nemek közötti szakadék csökkentése érdekében júliusban uniós szintű kvóták bevezetését javasolta, hogy növeljék a nők arányát a döntéshozó szervekben. A miniszterek nem fogadták el a javaslatot. Maurizio Sacconi, olasz foglalkoztatási miniszter a tanácsülés után tartott konferencián beismerte, hogy nem is tárgyalták ezt a kérdést. [...] Több ország mindezek ellenére mégis ebbe az irányba halad [...] Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Ausztriában már bevezették azokat az eszközöket, amelyek az állami és magánszektorban működő vállalatok vezetésében a nők számának növelését célozzák. EurActiv hír

Az Európai Unió szakapparátusa elkezdett elnőiesedni, az új belépők között több a nő mint a férfi, ugyanakkor a hierarchia magasabb szintjein, részben azért, mert korábban több férfit vettek fel, ma még nagyobb részben férfiak vannak.

A nemek közötti egyenlőtlenség Magyarországon egyébként lényegesen magasabb az Európában megszokott mértéknél. A legláthatóbb jele ennek az, hogy a magyar kormánynak nincsen nő tagja, az államtitkárok és a parlamenti képviselők között pedig szintén óriási a férfiak aránya.